معاون برنامه ريزي و توسعه شركت پترو پارس در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر، درباره ميزان به كارگيري51 درصد توان داخلي گفت: درفاز يك پارس جنوبي ميزان استفاده ازتوان داخلي به 70 درصد، در فازهاي 4 و5 پارس جنوبي به40 ودر فازهاي 6 ، 7 و 8 نيز به ظرفيت قابل پيش بيني رسيد.
دكتر سيد همايون صدر افزود: اگرچه اين اقدام باعث وارد آمدن خساراتي شده اما باعث عجين شدن توسعه ميادين نفت وگاز با صنايع داخلي شده است .
وي اضافه كرد: شركت هاي ايراني براي كسب سهم 51 درصدي خود از پروژه هاي نفتي بايد حمايت هاي لازم را از نظر پيشتيباني مالي داشته و با تعامل با كمپاني هاي معتبر خارجي به ميدان آيند.
به گفته وي، اين توان در طول اجراي پروژه ها خواه ناخواه بايد به وجود آيد يعني تاقبل از اجراي پروژه فازيك بسياري از پيمانكاران داخلي در سطحي كه امروز مي توانند كار كنند داراي توان و امكانات فني نبودند اما با انجام اين پروژه شركتهاي معتبري شكل گرفتند كه توان خود را مديون انجام پروژه فاز يك هستند.
صدر تصريح كرد: درفاز يك، هزينه به كارگيري شركتهاي ايراني، كمي تاخير در بهره برداري از طرح بود كه شركت پترو پارس پرداخت كرد اما در قبال آن شركتهاي بزرگي در كشور ايجاد شد كه با فاز يك توانسته اند توان فني واجرايي خود را افزايش داده و مي توانند در فازهاي ديگر پارس جنوبي فعال شود .
وي گفت: اين بحث كه پروژه را بدون به كارگيري نيروهاي داخلي انجام دهيم در كشور جايگاهي ندارد.
معاون برنامه ريزي و توسعه شركت پتروپارس گفت: مقايسه ايران با كشورهايي همانند قطر و امارات براي توسعه پارس جنوبي اشتباه است چرا كه اين كشورها منابع خود را در اختياركشورهاي خارجي گذاشته و الگوهايي براي بهره برداري ازاين منابع در اختيارشان قرار گرفته وبه سادگي به اجرا در مي آيد اما از آنجا كه ايران نمي خواهد به اين صورت عمل كند از توان داخلي استفاده مي كند و هزينه هايي همانند تاخير در پروژه را نيز متقبل مي شود.
معاون برنامه ريزي و توسعه شركت پتروپارس در گفت و گو با مهر:
اجراي فاز يك پارس جنوبي توسط توان داخلي ، باعث ايجاد شركتهاي توانمند در كشور شد
انجام فازيك پارس جنوبي توسط توان داخلي اگر چه با تاخير همراه بود اما باعث شكل گيري شركتهاي معتبر ايراني شد.
کد خبر 94816
نظر شما